Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
50 g žāvētu Jūdas ausu sēņu
140 g kartupeļu
500 g rupjās sāls
400 g Hokaido ķirbja
2 ķiploka daiviņas
2 olas
25 g pusgraudu miltu
50 g sviesta
100 g ķirbju sēklu
100 g svaiga kazas siera
125 g rukolas
sāls
pipari
timiāns
Žāvētu Jūdas ausi 30 minūtes mērcējiet karstā ūdenī.
Uz cepšanas paplātes uzber apmēram 1 cm biezu rupjas sāls kārtu, tajā ieklāj kartupeļus un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 40 līdz 45 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
Sagatavo ķirbju biezeni. Nomizotu ķirbi sagriež uz ceturtdaļām, izsmeļ sēklas un kopā ar ķiploka daiviņu un svaigu timiānu cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 25 līdz 30 minūtes. Izcepto ķirbi sablenderē līdz gludam biezenim un ievieto galda šķīvī, lai notecinātu lieko ūdeni.
Nomizo un smalki sarīvē ceptos kartupeļus. Bļodā sajauc ķirbju biezeni, rīvētus kartupeļus, olas un daļēji rupja maluma miltus. Izstrādā mīklu. Mīklu iestrādā ātri, lai tā labi turētos un nesadruptu (ja miltu iestrādā pārāk daudz, klimpas būs blīvas un ne pūkainas).
Pārnes mīklu uz miltiem paberzētas darba virsmas, sadala mīklu vairākās daļās ar mīklas kartīti un izrullē rullīšus. Ar mīklas kartīti izgriež 1 cm platus klimpas. Nedaudz pārkaisa ar miltiem un liek uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.
Gnocchi vārīt verdošā sālsūdenī, līdz tie kļūst mīksti (apmēram 3 līdz 4 minūtes). Pēc tam apsmērē ar aukstu sviestu, lai novērstu klimpas pielipšanu.
Apgrauzdē ķirbju sēklas. Sviestā apcep Jūdas auss, pievieno sāli un piparus.
Uz šķīvja gnoči tiek pasniegti ar ceptām Jūdas ausīm, svaigu rukolu, grauzdētām ķirbjusēklām un rīvētu kazas sieru.
Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Pagatavošanas laiks Kopējais laiks
grūtāk t 450 min70 min