Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Qi deficīta diēta (Qi Xu)

Qi deficīta diēta (Qi Xu)

Kas ir Qi

Qi ir mūsu ķermeņa pamatviela un dzinējspēks. Tā ir kā mūsu ķermeņa degviela. Pateicoties Qi, mūsu ķermenis var veikt noteiktas funkcijas.

Parasti Qi mēs tulkojam kā "enerģija". Tā ir funkciju aktivizētājs, tā ir mūsu ķermeņa siltuma avots, tās jang daļa veido ap mums aizsargapvalku un ir daļa no mūsu imunitātes, tā regulē asins plūsmu un notur asinis asinsvadu sistēmā, tā ir atbildīga par vielmaiņu, t. i., mūsu vielmaiņas darbību, un tā apgādā mūsu ķermeni ar barības vielām, kas atbalsta tā darbību un atjaunošanos.

Vairāk par Qi funkcijām lasiet šeit.

Mūsu Qi kvalitāti ietekmē no mūsu senčiem pārņemtās būtības kvalitāte un spēks, pārtikas, ko ēdam, kvalitāte un gaisa, ko elpojam, kvalitāte. Kā arī to orgānu spēks, kas ražo Qi no pārtikas un gaisa.

Attēls, no, mierīgs, vecākais, pāris, dara, Qi, Gong, vai, Tai

Kā izpaužas Qi deficīts

Qi var trūkt organismā kopumā vai arī atsevišķos orgānos.

Tipiski Qi trūkuma simptomi ir šādi:

  • nogurums
  • vājums
  • vāja balss
  • Spontāna svīšana
  • sirdsklauves sirdsklauves pēc slodzes
  • Slikta dūša

Kad mēs runājam par Qi deficītu, parasti ar to domājam liesas Qi deficītu. Tomēr Qi var trūkt arī lielākajā daļā citu orgānu - plaušās, tad mums ir grūtāk elpot, nierēs, tad mums ir problēmas ar urīna nesaturēšanu, sirdī, tad mums var būt problēmas ar aritmiju utt.


S liesas Qi deficīta galvenie simptomi ir šādi:

  • nogurums, īpaši pēc ēšanas
  • bālums
  • gremošanas traucējumi
  • Plānas izkārnījumi vai caureja
  • uzpūšanās
  • Tieksme palielināt svaru vai zaudēt svaru
  • Vēlme pēc saldumiem
  • Ginekoloģiskas izplūdes
  • Samazināta imunitāte un biežas saaukstēšanās
  • Nepatiku pret aukstumu
  • elpas trūkums
  • Samazināta dzimumtieksme
  • Spēka trūkums ekstremitātēs
  • Galvassāpes, kas saistītas ar nogurumu
  • Viegli veidojas zilumi
  • tieksme uz pārdomām un raizēm

Ēšanas principi Qi deficīta gadījumā

Vispārīgie principi

Uzturā jāstiprina liesas Qi, gatavojot labi pagatavotus, vienkāršus ēdienus ar salīdzinoši maz sastāvdaļu. Uztura pamatā ir sarežģīti ogļhidrāti, ko papildina neliels daudzums kvalitatīvu olbaltumvielu un viegli termiski apstrādāti dārzeņi. Ēdienam jābūt svaigam, patīkamam acīm un garšīgam, un vēlams gatavot to no vietējiem sezonas produktiem.

Lai gan visi ēdieni ir jāgatavo, nav ieteicams tos vārīt pārāk ilgi, līdz tie kļūst mīksti. Zaļajiem lapu un mīkstajiem dārzeņiem, piemēram, brokoļiem un pupiņām, nepieciešama tikai viegla vārīšana, savukārt sakņu dārzeņi un graudaugi pat pēc ilgstošas lēnas gatavošanas saglabās savu formu, tekstūru un Qi.

Gremošanas process sākas mutē, tāpēc ēdiens ir rūpīgi jānorij un lēnām jānobauda. Ēdiens ir jābauda. Stingrs vai vienveidīgs uzturs ir kaitīgs liesai.

Ēdiena pagatavošana

Tikai ēdiena pagatavošana var būtiski ietekmēt kopējo Qi kvalitāti un ēdiena labvēlīgo ietekmi. Pats par sevi saprotams, ka ar mīlestību un prieku pagatavoti ēdieni garšo labāk nekā veikalā pirktie vai steigā vai ar riebumu gatavotie. Tas bieži vien ir klupšanas akmens, jo ne visiem patīk gatavot vai ir laiks. Tomēr laika un pūļu veltīšana, lai sevi pabarotu, pati par sevi ir svarīga dziedināšanas procesa daļa.

Atvēlot laiku nedēļas nogalēs, lai pagatavotu biezas un barojošas zupas, dārzeņu un gaļas buljonus un sautējumus nākamajai nedēļai, ir veids, kā aktīvi iesaistīties liesas stiprināšanas procesā. To darot, uzlabosiet arī garīgo pašsajūtu, kas arī labvēlīgi ietekmē liesas darbību.


Sieviete, mizojot, kartupeļus, kartupeļu, gatavošanai, garšīgs, buljons, pie, koka, galda,

Ieteicamie pārtikas produkti

  • Neitrālas vai siltas saldas garšas: Labi patīkamas garšas un garšas sajūtas: viegli graudaugi (baltie rīsi, rīsu putra, auzas, grauzdēti mieži, griķi, saldie rīsi, speltas kvieši), sakņu dārzeņi (ķirbis, batātes, selerijas, ķirbis, burkāni, kukurūza, pastinaks, aunazirņi, melnās pupiņas, saldie kartupeļi, jamss, zirņi), valrieksti, kompoti, vistas gaļa, liellopu gaļa, jēra gaļa, aknas, pupiņas, skumbrijas, tuncis, anšovi.
  • Asais aromāts (nelielos daudzumos ): sīpoli, puravi, ķiploki, rāceņi, paprika, svaigs ingvers, kanēlis, muskatrieksts, fenhelis, virtuves garšvielas.
  • Sarežģītas saldas garšas (nelielā daudzumā ): melase, dateles, rīsu sīrups, miežu iesals, palmu cukurs.

Aizliegti pārtikas produkti

  • termiski neapstrādāti un neapstrādāti auksti ēdieni: Dārzeņu salāti, neapstrādāti augļi (veseli un spiestas sulas, īpaši citrusaugļi), kvieši, dīgsti un labības kāposti, neapstrādāti dārzeņi (tomāti, spināti, mandeles, mandeles), tofu, jūras aļģes, sāls, pārmērīgs daudzums saldo pārtikas produktu un koncentrētu saldinātāju, brūnie rīsi, antibiotikas, C vitamīns (vairāk nekā 1-2 grami dienā), alus.
  • Pārtikas produkti, kas saglabā un rada mitrumu: saldējums un piena produkti (izņemot nelielu daudzumu sviesta un jogurta), cukurs, šokolāde, rieksti un sēklas (izņemot valriekstus), riekstu sviesti.

Klīniskās piezīmes

Lai stiprinātu liesas Qi, ir svarīgi:

  • ēst regulāri vienā laikā. Vislabāk trīs reizes dienā un izvairīties no "pīpēšanas starp ēdienreizēm".
  • Ēst līdz 80 % sāta, nepārēsties.
  • Izvairīties no pārtikas produktiem, kas noslogo liesu (piena produkti, saldumi, kvieši).
  • Ēdiet daudzveidīgu uzturu.
  • Ēdiet kvalitatīvu, īstu pārtiku, bez ētikas, krāsvielām, konservantiem, pusfabrikātiem utt.
  • Dodiet priekšroku pārtikas produktiem, kas jums sniedz enerģijas pieplūdumu.
  • Dodiet priekšroku vārītiem dārzeņiem.
  • Nepieciešamas pietiekamas, bet ne nogurdinošas fiziskās aktivitātes un pietiekami daudz atpūtas.
  • Pārmērīga sēdēšana kaitē liesai. Ja jums ir sēdošs darbs, izmantojiet pārtraukumus un veltiet tos fiziskām nodarbībām.
  • Pārmērīga domāšana kaitē liesai. Mazāk domājiet J Ja darbā daudz jādomā, mēģiniet to kompensēt ar aktivitātēm, kas neprasa domāšanu. Piemēram, fiziskiem vingrinājumiem.

Proporcionāls pārtikas sastāvs Qi deficīta gadījumā

Galvenokārt uzturā jālieto ogļhidrāti (40-60 %), pārējo daļu veido vārīti dārzeņi (30-40 %) un kvalitatīvas olbaltumvielas (10-20 %). Tas ir īpaši svarīgi ārstēšanas sākumposmā. Kad liesa kļūst spēcīgāka, uzturā, protams, var pievienot citus elementus. Tomēr lielāka izsīkuma gadījumā rūpīgi jākontrolē uzņemto ogļhidrātu daudzums. Ja liesa jau ir kļuvusi spēcīgāka vai ja Jūs atrodaties karstā klimatā, var pievienot mazāku daudzumu lapu dārzeņu (sviestmaizēm utt.).

Congee, putra, ar, vistas, šķēle, tofu, olu., Congee, putra, no

Uzslavēt konžē ( congee )

Viens no labākajiem ēdieniem, kas palīdz Slezinai atjaunot Qi, var būt rīsu biezputra congee.

Tā ir ilgi vārīta rīsu putra. Parasti rīsi tiek vārīti kopā ar ūdeni proporcijā 1:9. Congee var aromatizēt ar dažādām sastāvdaļām.

Lai uzzinātu, kā pagatavot congee rīsu biezputru, skatiet šo recepti.