Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
Attēla apraksts
Sausums ir rudens patoloģija, kas organismā nonāk caur degunu vai muti. Tā iebrūk plaušās un izžāvē šķidrumus, izraisot asins un barojošās enerģijas dehidratāciju un pasliktinot organisma mitrināšanu. Sausums ir ļoti līdzīgs un var rasties Yin deficīta dēļ.
Galvenie sausuma simptomi:
Sausumu var izraisīt karsts vai auksts sausums.
Silts sausums: rodas rudenī, indiešu vasaras laikā vai pavasarī. Tas uzbrūk Wei Qi, ādas un plaušu aizsardzības enerģijai. Tas izpaužas kā drudzis, drebuļi, galvassāpes, viegla svīšana, sausa rīkle un deguns un slāpes.
Auksts sausums: Tas ir aukstu rudens dienu rezultāts. Tas izpaužas uz ādas un plaušās, diezgan drudžaini, aizlikts deguns bez sausuma, plānas krēpas, sausas lūpas. Sausums var ātri pāriet karstumā.
Sausums galvenokārt ietekmē plaušas un kuņģi un ar tiem saistītos audus. Sausums var būt vai nebūt saistīts ar Yin trūkumu. Sausuma mitrināšanai paredzētie pārtikas produkti mēdz eļļot un radīt gļotas, kas tos atšķir no Yin veicinošiem pārtikas produktiem. Ieteicams lietot tvaicētus vai tvaicētus dārzeņus un ievērot dzeršanas režīmu, lai pienācīgi mitrinātu organismu.
Izvairīties no
Ķīniešu ārsti saka, ka sausuma attēlos nepietiek dzert ūdeni, bet ir nepieciešams ēst ūdeni. Tas nozīmē, ka jāēd vairāk šķidrumu saturošu pārtikas produktu. Zupas, dārzeņi, augļi. Ēst tikai bulciņas būtu nepareizs ceļš.
Ieteicamais dzeršanas režīms:
Mums ir nepieciešams:
Procedūra:
Ievietojiet 1 l ūdens un vāriet 30 minūtes uz lēnas uguns, lai liliju sīpolus uzvārītu. Pievieno 100 g sasmalcinātu sparģeļu un vāra vēl 30 minūtes. Pasniedz 2 reizes dienā. NESĀĻOT!
Nepieciešams:
Procedūra:
Sīpolu smalki sagriež, tofu un biezpienu sagriež kubiņos un samaisa kopā. Izspiediet no Hericium ūdeni un sagrieziet gabaliņos. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, tofu, biezpienu, Hericium un zemesriekstus un visu sajauc kopā. Iejauc Shoyu, medu un sāli. Pievieno 1 glāzi ūdens, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, atdzesē un vāra apmēram 15 minūtes. Pārkaisa ar sezama eļļu un pasniedz.