Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
4 lielākas žāvētas Hericium sēnes
4 burgeru bulciņas
2 sarkanie sīpoli
125 g jēra salātu
60 g kukurūzas gurķu
eļļa
rīsu etiķis
sāls
saldā paprika
kajēnas pipari
granulēti ķiploki
Sastāvdaļas: 1 ķiploku nūjiņa: 1 ķiploku nūjiņa.
3 olu dzeltenumi
eļļa
sāls
pipari
baltvīna etiķis
Hericium kaltētas sēnes iemērciet karstā ūdenī un atstājiet, lai tās mīkstinātu. Pēc 30 minūtēm izspiediet lieko ūdeni. Ielieciet sēnes noslēgtā traukā. Ar dakšiņu caurdurt hericium sēnes, lai tās labāk uzsūktu aromātus.
Sēnes apsmērē ar eļļu. Sajauc rīsu etiķi, sāli, saldo papriku, kajēnas piparus un granulētu ķiploku. Iemērc sēnes šajā maisījumā un ļauj marinēties ledusskapī vienu dienu.
Pēc tam marinētās Hericium apcep no abām pusēm (piemēram, nosverot ar otru pannu), lai tās labi apceptos. Svarīgi, lai sēnes paliktu sulīgas.
Sagatavojiet grauzdētu ķiploku aioli. Nogrieziet ķiploka galviņas apakšdaļu, apsmērējiet ar eļļu, sāli un pipariem un ievietojiet cepeškrāsnī cept 170 °C temperatūrā aptuveni 35 minūtes, līdz ķiploki kļūst mīksti. Izspiediet ķiplokus. Sajauciet ķiploku pastu, pievienojiet olu dzeltenumus un iemaisiet eļļu. Tā pagatavo majonēzi. Visbeidzot pievieno sāli, piparus un nedaudz baltā vīna etiķa.
Pasniedziet burgeru uz grauzdētas maizītes ar sēnēm, sagrieztu sarkano sīpolu, lauka zaļumiem un kukurūzas sieriem.
Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Kopējais laiks
Viegli y 440 min50 min