Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
20 g maitake pulvera
4 pīles krūtiņas
450 g vārītu kartupeļu
350 g rupja maluma miltu
300 g svaigu kazenes
80 g sviesta
20 g sviesta kazenes apcepšanai
eļļa cepšanai
2 ķiploka daiviņas
30 g cukura
sāls
timiāns
Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos kubiņos, vāra līdz mīkstumam un daļēji nosusina. Atstāj tikai nedaudz šķidruma, pārkaisa ar rupja maluma miltiem, sāli un pagatavo mīklu. Pēc vajadzības var pievienot miltus, līdz mīkla lipīga. Tad ļauj mīklai īsi atdzist.
Katliņā uzkarsē eļļu līdz aptuveni 140 °C. Veido kartupeļu kroketes un cep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Vēl karstus apviļā Maitake sēņu pulverī.
Sāliet pīles krūtiņas un uzmanīgi sagrieziet ādu režģī (nešķērsojiet gaļu).
Krūtiņas ar ādu uz leju ievieto aukstā pannā. Pēc tam gaļu lēnām apcep uz ādas (taukus notīriet un izmantojiet turpmākajā ēdiena gatavošanā). Kad āda kļuvusi zeltaina, pievieno sviestu, ķiploku daiviņas, timiānu un pagriež krūtiņu gaļas pusi uz leju. Apcep 1 minūti.
Liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta 180 °C temperatūrā, 3 minūtes cep ar ādu uz augšu. Izņem gaļu un atstāj atpūsties apmēram 10 minūtes. Gaļas temperatūra būs aptuveni 54 °C (vidēji cepta).
Tagad pagatavojiet svaigo kazenes mērci. Kazenes sautē sviestā, līdz tās pilnībā izvārās, pēc tam pievieno 30 g cukura. Ļauj cukuram izšķīst un tad sajauc. Mērci caur smalku sietu un pasniedz.
Pasniedz uz šķīvja.
Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Pagatavošanas laiks Kopējais laiks
grūtāk 430 min70 min