Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
Visi produkti
60 g žāvētu Agaricus sēņu
450 g kartupeļu
150 g mīksto miltu
50 g valriekstu
250 g aprikožu
100 g cukura
20 ml baltā vīna etiķa
piparmētras
sviests
šķipsniņa sāls
400 g skāba krējuma
30-50 g ievārījuma pēc garšas
Kartupeļus ar mizu vāriet sālītā ūdenī, līdz tie kļūst mīksti, un ļaujiet atdzist. Kartupeļus nomizo un smalki sarīvē, samaisa ar miltiem un sāli.
Pannā sviestā apcep veselas sēnes, pievieno riekstus, 50 g cukura un ļauj tām karamelizēties, tad pievieno baltvīna etiķi.
Aprikozes pārgriež uz pusēm un apcep pannā. Apkaisa ar 50 g cukura un karamelizē.
Kartupeļu mīklu sadala mazākos gabaliņos un izrullē pankūkās, cep sausā pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, un apsmērē ar izkausētu sviestu.
Pildījumam pagatavo skābo krējumu ar iecienītu ievārījumu (piemēram, aveņu ievārījumu, ko izmantojām mēs).
Pasniedziet ar karamelizētām sēnēm, aprikozēm un svaigu piparmētru.
Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Kopējais laiks
Viegli y 430 min40 min