Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
Visi produkti
Sastāvdaļas: 4 foreļu filejas
foreļu ikri
300 g zirņu
250 g sviesta (200 g sviesta mērcei, 50 g - foreļu apcepšanai)
70 ml krējuma
2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
Sastāvdaļas: 60 g žāvētu šitake sēņu.
300 ml ūdens
200 ml etiķa
100 g kristālcukura
Sālījuma sastāvdaļas - ūdeni, etiķi un cukuru - sajauc un uzvāra. Pievieno lielos gabalos sagrieztas šitake sēnes un īsi uzvāra. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj tvaicēties.
Tikmēr zirņus apmēram 1 līdz 2 minūtes tvaicē verdošā ūdenī un atdzesē ledū.
Foreles cep eļļā uz vidējas uguns. Cep to uz ādas, ko iepriekš rūpīgi nosusināja. Kad āda iegūst zeltainu nokrāsu, pievienojiet sviesta kubiņu un apmēram 2 minūtes apcepiet ādu ar sviestu.
Visbeidzot pagatavojiet sviesta mērci. Šitaki no sālījumā esošā sālījuma atdaliet un šķidrumu uzsildiet. Noņemiet no karstuma un pakāpeniski iemaisiet auksto sviestu. Svarīgi, lai sviests nesasvīstu. Visbeidzot pievieno nedaudz krējuma un saputo. Izveidosies krēmīga mērce. Ja tā nav pietiekami bieza, jāpievieno vairāk sviesta.
Pasniedz foreli uz šķīvja, pārlej to ar mērci un pēc garšas pievieno tvaicētus zirņus, sagrieztas sēnes un ikrus.
Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Pagatavošanas laiks Kopējais laiks
grūtāk t 4 30 min40 min